12.10.07

Tori Udon: (Japanse soep Bami met kip)


This is Dutch.


Ingrediënten: (tot 2 met 4 mensen)

1 pak droge Udon noodles(Japanse Bami)
1 stuk kipfilet
4 tot 8 lente-uitjes
-Soep (bouillon):
1600 CC heet water
3 pakjes Japanse Dashi(Japanse soepbouillon poeder)
100 CC Japanse Sojasaus
2 eetlepels suiker

*bereid twee pannen*vegetariërs kunnen de kipfilet weglaten


1. Snij de kipfilet en de lente-uitjes

2. Doe de bouilloningrediënten in een pan en breng het aan de kook gedurende een paar minuten, hou het daarna op een kookplaatje warm

3. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een andere pan en kook de droge udon noodles gedurende 10 minuten

4. Spoel de udon noodles af met koud water (10 second !. Niet lang tijden doen!) en maak eventuele kleverige slierten met de hand los tijdens het spoelen , laat de noodles daarna in een vergiet uitlekken

5. Verdeel de udon noodles over de verschillende kommen, gooi er wat gesneden lente-uitjes en stukjes kipfilet overheen

6. Breng de bouillon opnieuw bijna aan de kook en giet deze over de udon noodles in de kom.

Eet smakelijk!

No comments: